VIDEO

OFTB ELSTERNWICK PROJECT FEATURED ON US TV’S CHANNEL 8 ‘MILLION DOLLAR ROOMS’

This project is not only striking in terms of the pool design but more importantly the role the pool plays in both house and landscape. The pool connects the house with the landscape not only physically through the cinema room window and the staircase feature but visually through its bold, linear, masculine and clean lines that are a continuation of the architectural characteristics of the house. Within the cinema room, one can either enjoy the tranquility of looking into the crystal clear water of the pool or interact with another swimming. The clarity of the acrylic is such that, from the cinema room, you can view through the entire length of the pool to one reading a book on the entertaining lounge. From the entertaining lounge, views in all directions are stunning. Lounging back on the built in bench you are faced directly towards the pool; from here the sight of the granite steps passing through the acrylic window and into the pool, must be seen to be believed.